Repurposed nylon net

Geeft licht en ziel aan een industrieel materiaal

Nylon net is een multifunctioneel materiaal, voornamelijk gebruikt voor vissen of als bouwnet. In Phnom Penh wemelt het van dit materiaal. Dit was een zodanige bron van inspiratie, dat we besloten dit te gaan her gebruiken en hiervan ons 'signature' materiaal te maken. We houden ervan met de verschillende kleuren en lagen te experimenteren en creeren zo ontelbare combinaties van kleuren en texturen.

 

 

 

 

Upcycled plastic

Plastic afval zakjes vervuiling is wereldwijd een 'big issue' en helemaal in Azie. Bij Smateria hebben we een manier gevonden om ze te upcyclen en gebruiken we ze als een deel van onze grondstoffen. Ze worden gewassen, gesneden en getransformeerd tot draden welke gehaakt, gebreid en geweven worden.

Door het mixen van deze nieuwe stoffen met onze netten, ontstaat onze Remix collectie. Voor dit project helpen wij een kleine groep vrouwen aan het werk, in de  buitenwijken van Phnom Penh, die anders grote moeite zouden hebben om een vaste baan te vinden.

 

 

 

  
  
  


Ons productie proces

Onze tassen en accessoireszijn niet zomaar knip en plak producten, maar zijn een resultaat van meerdere activiteiten om tot het uiteindelijke product te geraken. Alle half fabrikaten zijn een handmatig proces, totaal beheerst door handen en niet door machines. De twee basis materialen (Net & Plastic) bij Smateria gaan door een ingewikkeld proces.

Het snijden van het net, het samen brengen van de verschillende materialen, het sorten van het plastic, etc: we plakken het niet zomaar aan elkaar, we creeren ons eigen materiaal.

 

© 2015 - 2024 Smateria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel