Repurposed nylon net

Geeft licht en ziel aan een industrieel materiaal

Nylon net is een multifunctioneel materiaal, voornamelijk gebruikt voor vissen of als bouwnet. In Phnom Penh wemelt het van dit materiaal. Dit was een zodanige bron van inspiratie, dat we besloten dit te gaan her gebruiken en hiervan ons 'signature' materiaal te maken. We houden ervan met de verschillende kleuren en lagen te experimenteren en creeren zo ontelbare combinaties van kleuren en texturen.

 

 

Upcycled leather

Geeft afval een tweede leven

Daar houden we het meeste van bij Smateria, afval omvormen tot iets verrassends en van hoge kwaliteit. Het leer wat we gebruiken komt van sofa fabrieken in Cambodja. We verzamelen het snij afval van de plaatstelijke fabrieken en geven het een nieuw leven.

Elk stukje leer gaat door diverse handmatige bewerkingen, alvorens het als een puzzelstukje gemonteerd wordt op de buitenzijde van de tas. In nauwe samenwerking met de patroon makers, ontwerpen we unieke designs die het beste uit deze restanten halen.

Upcycled plastic

Plastic afval zakjes vervuiling is wereldwijd een 'big issue' en helemaal in Azie. Bij Smateria hebben we een manier gevonden om ze te upcyclen en gebruiken we ze als een deel van onze grondstoffen. Ze worden gewassen, gesneden en getransformeerd tot draden welke gehaakt, gebreit en geweven worden.

Door het mixen van deze nieuwe stoffen met onze netten, ontstaat onze Remix collectie. Voor dit project helpen wij een kleine groep vrouwen aan het werk, in de  buitenwijken van Phnom Penh, die anders grote moeite zouden hebben om een vaste baan te vinden.

 

 

 

  
  
  


Ons productie proces

Onze tassen en accessoireszijn niet zomaar knip en plak producten, maar zijn een resultaat van meerdere activiteiten om tot het uiteindelijke product te geraken. Alle half fabrikaten zijn een handmatig proces, totaal beheerst door handen en niet door machines. De drie basis materialen (Net, Leer & Plastic) bij Smateria gaan door een ingewikkeld proces.

Het snijden van het net, het samen brengen van de verschillende materialen, het sorten van de stukjes leer, het plastic, etc: we plakken het niet zomaar aan elkaar, we creeren ons eigen materiaal.

 

© 2015 - 2023 Smateria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel